Kiekkojännitystä ja kutkuttavia liiga tulokset

Kiekkojännitystä ja kutkuttavia liiga tulokset

Olen kenties joskus saattanut mainita, että vaikka tykkään seurata MM-jääkiekkoa ja NHL-liigaa, se ei johdu välttämättä suuresta intohimosta lajiin. Kuitenkin nyt kun on saanut taas seurata MM-kisoja, niin kyllä kisojen seuraaminen on aika koukuttavaa! Leijonien tuloksia on saanut jännittää ajoittain niinkin paljon, että yöunet ovat jääneet aika vähiin viime aikoina. Siksi päätin kirjoittaa tästä harrastuksestani nyt hieman enemmän – mitä kaikkea se siis onkaan tuonut elämääni.

NHL-liigan tulosten jännittäminen

Toisaalta täytyy heti alkuun tunnustaa, että olen istunut sohvalla jännittäen NHL-liigan tuloksia jo vuosien ajan. On vaikea edes kuvailla sitä jännitystä ja adrenaliiniryöpsähdystä, joka valtaa kehon ja mielen jokaisen ottelun aikana. Jääkiekkopelin tapahtumat saavat minut usein elämään ja hengittämään peliä. Jos en satu olemaan kotona tärkeän matsin aikana, katson striimattua peliä netissä. Netistä löytyvät kätevästi myös NHL livetulokset, jos joku tärkeä ottelu jää joskus katsomatta. Saatanpa joskus peliä seuratessa lyödä vetoakin jonkun joukkueen puolesta.

Se hetki, kun ei meinaa enää oikein pysyä sohvalla, kun jokainen hyökkäys, torjunta ja maali saavat pulssin hakkaamaan ja hien pintaan – kyllä penkkiurheilijallakin voi kunto kohota, siitä ei ole epäilystäkään!

Vaihtelevat tilanteet ja legendaariset pelaajat – tuloksia syntyy

Itselläni on kyllä suosikkijoukkueita, mutta jännitys ei rajoitu vain omaan suosikkijoukkueeseen. Koko liiga on täynnä upeita joukkueita, joilla on omat tähtipelaajansa ja vahvuutensa. Voisi sanoa, että jokainen ottelu on kuin elokuvan kohtaus, jossa ennalta-arvaamattomat tapahtumat pitävät valppaana.

Entä sitten suhteellisen tasaiset ottelut, jossa joukkueet tekevät maaleja vuoron perään? Kun maalitilanne vaihtuu koko ajan, silloin vasta sydän tykyttääkin. Kun kiekko lähtee pelaajan mailasta ja kiitä kohti maalia tai kun maalivahti torjuu kiekon käsittämättömällä taidollaan. Sehän tuntuu melkein siltä, kuin olisin itse kentällä kypärä päässä kiitäen.

NHL-liiga on pullollaan legendaarisia joukkueita ja unohtumattomia pelaajia. Muistiini ovat jättäneet ikuisen jäljen ne hienot hetket, kun Teemu Selänne, Wayne Gretzsky ja muut legendat latasivat kiekon maaliin tyylikkäillä liikkeillään.

Jääkiekko on sosiaalinen laji

Mutta eihän se jännittäminen ole vain yksin kotona kököttämistä ja itsensä kanssa jännittämistä. Jaan tämän harrastuksen mielelläni samanhenkisten kavereiden kanssa, ja se tekee kokemuksesta vieläkin paremman.

Kavereiden kanssa istutaan ja jännitetään yhdessä – aivan kuin olisimme osa suurta jääkiekkoperhettä. Huudetaan ja kannustetaan yhdessä. Ne hetket yhteisestä riemusta ja pettymyksestä on myös niitä, jotka jäävät mieleen pysyvästi.

Suomalaiset pelaajat NHL:ssä

NHL-liigaa seuratessa tulee seurattua erityisesti niitä joukkueita, joissa pelaa suomalaisia. Eihän siitä pääse yli eikä ympäri, että Suomi on tunnettu ennen kaikkea jääkiekosta ja lahjakkaista pelaajistaan. Voidaan sanoa, että suomalaiset ovat kyllä aika lahjakkaasti valloittaneet NHL-kentät.

Kun suomalaispelaaja luistelee kaukaloon NHL-ottelussa, kansallistunne herää vahvasti meissä suomalaisissa jääkiekon faneissa. Voin aidosti sanoa, että tunnen kyllä ylpeyttä, kun näen suomalaisen pelaajan edustavan maatamme koko maailman suurimmassa kiekkoliigassa. Kyllähän nämä kiekkoilijat edustavat meille sellaisia sankareita ja esikuvia, jotka inspiroivat meitä kaikenikäisiä jääkiekon faneja.

Suomalaisten pelaajien menestyminen NHL:ssä onkin ollut kerta kaikkiaan vaikuttavaa. Suomalaiset pelaajat ovat saavuttaneet merkittäviä virstanpylväitä, ovat voittaneet palkintoja ja olleet täysin ratkaisevassa roolissa joukkueissaan. Kyllähän esimerkiksi legendaarinen Teemu Selänne, suomalaisen jääkiekon ikoni, jätti jälkensä NHL-liigan historiaan ennätyksellisen suurella maalimäärällään ja elegantiksikin kutsutulla pelityylillään. Ja jos nyt pitäisi muutama oma suosikki Selänteen lisäksi nimetä, niin Jari Kurri, Saku Koivu, Miikka Kiprusoff ja Patrik Laine ovat myös tehneet itseeni lähtemättömän vaikutuksen. En voi muuta kuin nostaa hattua näille kavereille!

Mistä suomalainen jääkiekko tunnetaan?

Suomalaiset pelaajat ovat tunnettuja siitä, että he sitoutuvat peliin sataprosenttisesti, eivätkä tingi työmoraalista. Heidän voidaan sanoa näyttävän kaukalossa esimerkkiä muille niin päättäväisyydessä, kurinalaisuudessa kuin periksiantamattomuudessa. Suomalaisten pelaajien sanotaan olevan luotettavia ketjunkatkaisijoita ja luistelutaitureita. Ennen kaikkea he ovat taktisesti älykkäitä pelaajia, jotka todellakin osaavat lukea peliä ja tehdä ratkaisevia siirtoja silloin, kun niitä tarvitaan.

Ja onhan suomalaisten pelaajien menestyminen ja suosio NHL:ssä kasvattanut jääkiekon suosiota myös täällä meillä Suomessa. Jo pienet lapset haaveilevat pukeutuvansa samoihin NHL-paitoihin ja luistelevansa suomalaisten pelikavereidensa kanssa kaukaloon voittamaan otteluita. Suomalaiset juniorijoukkueet ovatkin pullollaan innokkaita nuoria junnuja, jotka unelmoivat voittoisasta ja menestyksekkäästä NHL-urasta. Voin sanoa, että odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan seuraaville sukupolville jääkiekon saralla!

Tulosten seuraaminen

Melkein yhtä jännittävää kuin otteluiden katsominen, on tulosten seuraaminen. Jos haluaa pysyä niin sanotusti kartalla koko ajan, tulosten seuraaminen onnistuu nykypäivänä monella eri tavalla. Omasta mielestäni yksi helpoimmista tavoista on käyttää erilaisia nettisivustoja. Nykyään onkin olemassa monenlaisia sivustoja ja sovelluksia, jotka tarjoavat näppärästi reaaliajassa niin päivittyvät tulokset, otteluohjelmat kuin tilastotiedotkin. Voisiko tulosten seuraaminen olla enää helpompaa?

Voin kyllä allekirjoittaa myös sen, että jääkiekon katsominen ja tulosten seuraaminen on tuonut elämääni paljon enemmän kuin joskus osasin kuvitella. Se on tuonut ikimuistoisia hetkiä ja elinikäisiä kavereita – enempää en harrastukselta voisi toivoakaan!