Lempi sovellukset

Seuraavana aiheena ajattelin, että kirjoitan mun lempisovelluksistani ja vähän perustelen, että miksi juuri tietty sovellus on mun makuuni. Sovellukset ja kun mulla on tosiaan toi OnePlus 9 Pro, niin siinä on Androidi. Eli sovellukset, joita nyt sitten mainitsen, niin on varmasti ainakin Androidille tarjolla. Mutta olen melkoisen varma, että ne ovat tarjolla kyllä myös iOS laitteille.

Eli mä olen tainnut aiemminkin mainita, että olen aika pitkälti siis viihteestä kiinnostunut. Tässä kohtaa saattaakin iskeä yllätys. Mun lemppari sovellukset ei ole pelkkää suoratoistoa eri tavoin, vaan mun suosikkeihin kuuluu paljon muutakin. Vaikka myönnettäköön, että eräänlaista viihdettä ne kai kaikki ovat.

Instagram

Instagram on varmasti kaikille tuttu sovellus, edes jollain tavalla. Itse en ehkä ole niinkään Instagram malli ainesta partoineni ja muutenkin tällaisena keski-ikäisenä miehenä. Mutta Instagram on kyllä todella hyvä paikka katsella kuvia ja seurata erilaisten ihmisten kuulumisia. Siis kun yksinkertaisesti Instagramissa ovat lähes kaikki.

Instagramissa on helppoa seurata erilaisia e-urheilijoita. Kyllä, esports on myös mun juttuni. Ei ehkä tule yllätyksenä, kun pelaamisesta niin tykkään. Sen lisäksi Instassa voi seurata kavereiden sukulaisten ja muiden läheisten juttuja. Sitä voi katsella kuvia toisten arjesta, lukea ihmisten ajatuksia ja jakaa omia kuvia sekä ajatuksia. Aika mahtava paikka siis.

Instagramissa varmasti on ongelmansa, varsinkin todella nuorten kohdalla. Monelle nuorelle varmasti on hyvin tärkeää se tykkäämisten ja seuraajien määrä. Mutta tässä iässä sellaiset ei ole enää se pääasia vaan on mukava jakaa kuvia ja keskustella erilaisista aiheista. 

Instagram on paikka, missä on hyvä kestää kritiikkiä. Mutta samalla se on mukava paikka seurata ihmisten kuulumisia. Kaikin puolin siis viihdyttävä paikka.

Snapseed

Snapseed on mitä mahtavin kuvankäsittely sovellus. Helppo selkeä ja nopea käyttää. Sopii hyvin mulle ja oon oppinut tosiaan hyvin käyttämään sovellusta. Kuvat ovat helppo ottamisen jälkeen muokata tässä sovelluksessa ja siitä siirtää sitten Instagramiin.

Kaiken kaikkiaan Snapseed on todella yksinkertainen käyttää. Kuvien muokkaaminen on todella helppoa, sillä välineitä siihen on paljon ja niiden käyttö on hyvin yksinkertaista. Jos ei ole ihan varma, että mitä kaikkea kuvalle voi tehdä tai haluaa tehdä, niin Snapseedillä on tarjolla myös valmiita filttereitä.

Kaiken kaikkiaan Snapseed sopii ihan kaikille aina siitä alkaen, kun ensimmäistä kertaa kokeilee kuvankäsittelyä, aina ammattilaistasolle asti. Kuvien käsittely on helppoa hauskaa, monipuolista ja lopputulos on joko itseään miellyttävä tai edes opettavainen kokemus.

WhatsApp

Whatsapp ei varmasti myöskään kovin paljoa esittelyitä kaipaa. Whatsapp on mahtava sovellus yhteyden pitämiseksi. Sillä voi soittaa ihan vain äänipuheluita mutta myös videopuheluita, lähettää normaaleita viestejä, ääniviestejä, kuvia ja videoita. Ja nykyisin uutuutena ne katoavat kuvat. Monipuolinen ja hyvin toimiva yhteydenpito väline, joka tarvitsee netin toimiakseen.

Whatsapp mahdollistaa myös kuvien ja videoiden ottamisen, mutta kuvat ja videot tulee sillä huonolaatuisina. Eli mieluummin kannattaa ottaa videot ja kuvat ihan puhelimen kameralla eikä WhatsAppin kameralla. Alkaa vaan harmittamaan kuvan laatu muussa tapauksessa.

Whatsapp on ollut aivan mahtava sovellus varsinkin näin korona pandemian aikaan, kun kaikki sosiaalinen elämä on siirtynyt aika pitkälti nettiin. WhatsAppin videopuhelut ainakin ovat olleet kovassa käytössä, samoin videoiden ja kuvien jakaminen esimerkiksi isovanhemmille, jotka eivät ole sosiaalisissa medioissa. ¨

WhatsApp on oikeastaan vakiinnuttanut asemansa mun lempisovelluksissa. Se on oikeastaan käytössä lähes koko ajan ja aivan varmasti päivittäin. Ilman sitä voisi olla aika outoa olla. Se kuitenkin toimii aina ja kaikkialla missä on internetti.

Netflix

Netflix on ihan ehdottomasti se itselle lempi palvelu. Ei ole väliä katseleeko läppärillä, tabletilla, puhelimella vaiko telkkarista, mutta aina toimii ja yhtä hyvin. Vuosien varrella on Netflixiä tullut käytettyä erilaitteilla ja eri paikoissa, tabletilla bussissa ja junassa, puhelimessa lentokentällä, tietokoneella hotelleissa ja kotona telkkarista.

Netflixistä onkin tullut hyvin törkeä osa vapaa-ajan viettoa. Ainoa negatiivinen puoli on, että Suomen Netflixissä on aika rajallinen valikoima. Liian usein hyviä sarjoja ja leffoja katoaa. Niin kuin tovi sitten Netflixistä löytyi esimerkiksi American Horror Storyn kolme viimeisintä kautta tai esimerkiksi Vampyyripäiväkirjat alkaen kolmannesta kaudesta. Todella ärsyttävää ja rasittavaa. Kuka haluaa aloittaa sarjan seuraamisen tuolla tavalla?

No mutta jos tuota miinusta ei oteta huomioon, niin nykyisin monet sarjat ovat kyllä aivan mahtavia ja kokonaiset kaudet löytyvät valikoimista. Omia suosikkeja ovat Blacklist, You, Lucifer sekä Haunting in Bly Manor.

Ja löytyyhän siis Netflixistä myös esimerkiksi laajalti leffoja ja dokumentteja. Valikoimaa on niin vanhemmille ihmisille, keski-ikäisille, nuorilla ja ihan lapsillekin. Eli kaiken kaikkiaan kaikille kyllä katsottavaa luulisi löytyvän.

Netflix on ehdoton suosikki, vaikka siinä omia puutteitaan on. Toki USA:n Netflixissä taas on huomattavasti kattavampi valikoima, jos laajaa valikoimaa haluaa.  

Nextory

Kuulostaako millään tavalla tutulta? Itselle aika uusi tuttavuus, mutta nyt muodostunut itselle jo aika sellaiseksi vakiovarusteeksi. Eli e-kirjoja ja äänikirjoja sisältävä sovellus, voit lukea itse tai kuunnella äänikirjoina. Aivan mahtava sovellus, sillä kirjoja saa merkattua omiin suosikkeihinsa ja lukea kun haluaa.

Nextorystä löytyy äänikirjoja ihan kattavasti, kuten esimerkiksi Lee Childin Jack Reacher kirjat. Aika meneekin esimerkiksi ajellessa mukavasti, kun voi kuunnella äänikirjoja. Samalla myös perinteisesti luettavat kirjat ovat erittäin hyviä. Kirjojen kohdalla voi vaikuttaa muun muassa fontin kokoon sekä väreihin. Myös kirjan sivujen väriin voi vaikuttaa.

Ainakin tähän asti on tuntunut, että lähes kaikkia kirjoja löytyy Nextorystä. Nextory onkin hyvin kokeilemisen arvoinen sovellus, jos kirjat ovat mieleen.

Tori.fi

Tori.fi eli vanha kunnon Tori, jossa myydään ja ostetaan kaikkea mahdollista. Tori on yllättänyt toimivuudellaan ja sieltä löytyy käytännössä kaikkea mitä voi keksiä tarvitsevansa. Sieltä löytyy niin huonekaluja, tietokoneita ja muita laitteita, vaatteita ja urheiluvälineitä.

Itse olen hankkinut Torin kautta esimerkiksi keittiöön ruokapöydän ja olkkariin TV-tason. Samalla tuli tuolloin myytyä edellinen ruokapöytä ja TV taso. Torissa voi valikoimaa katsella hyvin suodattimin, jopa ihan omasta kaupunginosasta alkaen aina koko Suomen kattavasti.

Sovellus on erittäin hyvä, mutta toistaiseksi ainakin verkkoselaimella toimii paremmin hakeminen.

Amazon Prime  

Amazon Prime on erittäin hyvä suoratoistopalvelu, jossa pääsee katselemaan erilaisia elokuvia ja sarjoja, ihan kuten Netflixissä. Elokuvien kohdalla tuntuu valikoimaa olevan enemmän kuin Netflixillä mutta sarjojen kanssa tuntuu menevän päinvastoin.

Amazon Primesta tuli katseltua ne American Horror Storyt, joita ei Netflixistä löytynyt kuin ne kolme viimeistä kautta. Amazon Primesta on tullut katseltua myös esimerkiksi Housen kaikki kaudet ja monta muutakin sarjaa.

Amazon Prime on enemmän ja vähemmän samanlainen kuin Netflix, mutta vain erilaisella valikoimalla. Mutta jokaiselle varmasti löytyy jotakin valikoimasta. Eli suosittelen ihan vahvasti ainakin kokeilemaan esimerkiksi Netflixin rinnalla.