Forssan Suvi-ilta Maraton

Forssassa järjestettävän Suvi-ilta tapahtuman yhteydessä järjestettävä juoksutapahtuma on toiseksi suurin maraton tapahtuma Paavo Nurmi Maratonin kanssa, kun Helsinki City Maraton nauttii Suomen suurimman Maratonin tittelistä. Tapahtuman vuosittainen kokonaisosallistujamäärä on vuodesta toiseen noin 2000 osallistujaan, joista varsinaiselle marathon matkalle ilmoittautuneita noin kymmenesosa. Suvi-ilta tapahtuma järjestetään perinteisesti aina viikko ennen keskikesän juhlaa, eli juhannusta. Juoksutapahtuman järjestäjänä toimii Forssan salama. 

Tapahtuman matkat sekä reitit ja sarjat

Juoksumatkojen reitti on tasainen, helppokulkuinen ja nopea. Siispä reiteillä juoksevat niin huippu-urheilijat, jotka haluavat parantaa omia  ennätyksiään kuin myös reippaat kuntoilijat, joille aikaa tärkeämpiä on yksinkertaisesti itsensä voittaminen.Oli tarkoituksesi mikä vain, pääsee tietenkin nauttimaan myös Suvi-ilta tapahtuman mahtavasta tunnelmasta kaikin puolin. 

Täysi marathon

Maraton juostaan Forssan ja Tammelan seudulla luonnonkauniilla alueella ja yhdellä reitin osalla päästään ihailemaan myös Pyhäjärveä. Maratonille startataan Urheilukentänkadulta Kisahallin vierestä ja reitti juostaan Tammelan Lamalaan kaksi kertaa. Paluu matka tapahtuu Kuuston kylän sekä Forssan kaupungin keskustan kautta  urheilukentälle, jossa maali sijaitsee.  

Täydellä maratonilla on seuraavat sarjat; 

Naiset yleinen sekä  N40/  N45/  N50 /  N55/  N60 sekä  N65

Miehet yleinen sekä M40/ M45/ M50 / M55 / M60 sekä M65

Puolimaraton

Puolimaratonille lähdetään myös Urheilukentänkadulta, kisahallin vierestä. Reitillä juostaan Tammelan keskustan ohi, ja sieltä palataan Kuuston kylän ja Forssan kaupungin keskustan kautta urheilukentälle.

Puolimaratonin sarjat ovat seuraavanlaiset; 

Naiset yleinen, sekä N40 /  N45 / N50 / N55 /  N60 /  N65 sekä  N70

Miehet yleinen, sekä M40 / M45/ M50 / M55 / M60 / M65 sekä M70

Kymppi

10 km:n reitille lähdetään myös kisahallin vierestä ja palataan urheilukentälle. Reitillä käydään kääntymässä Tammelansuoran päässä, josta palataan Kuuston kylän kautta kaupunkiin ja Saksankatua pitkin maaliin urheilukentälle. 

Kympin sarjat ovat: 

Naiset yleinen ja N15 / N19

Miehet yleinen ja M15 /  M19

5 km, Sininen lenkki

5 km:n matkalle lähdetään  Lamminrannasta, joka sijaitsee kisahallin vieressä olevalla nurmikentällä. Tämä leppoisa ja ajaton kuntolenkki vie matkaan osallistujan niin Wahrenin puistoon sekä Loimijoen rannalle. Lenkki päätyy mistä alkaakin, eli kisahallin viereiselle nurmikentälle. 

Tällä matkalla ei ole erillisiä sarjoja, vaan kaikki jotka suinkin pystyy ja haluaa, voi osallistua. Tässä ei ole siis virallista ajanottoa. 

Huoltopisteet

Täydellä Maraton-reitillä huoltopisteitä on 12. Näiden pisteiden etäisyydet sijoittuvat  4,5 km, 9 km, 12,5 km, 16,5 km, 19 km, 25 km, 29 km, 31 km, 33,5 km, 37,5 km ja 40 km kohdille. Jokaisella pisteellä tarjotaan Dexal urheilujuomaa sekä vettä. Lisäksi pisteillä jotka ovat 25 km, 29 km, 33,5 km, ja 37,5 km kohdalla on tarjolla banaania, rusinoita ja suolakurkkuja.

Puolimaraton-reitillä on puolestaan viisi huoltopistettä, jotka sijaitsevat 4,5 km, 9 km, 12,5 km, 16,5 km ja 19 km kohdalla. Pisteiltä saat aina urheilujuomaa sekä vettä. 16,5 km:n pisteellä lisäksi tarjoillaan suolakurkkuja, banaania, ja rusinoita. 

Maalissa kaikille osallistujille on tarjolla niin urheilujuomaa kuin myös mehua ja  vettä sekä purtavaksi banaania. Kisahallissa puolestaan tarjoillaan lämmin ateria henkilökohtiasen rintanumeron kulmatunnusta vastaan. Maratonin lopuksi voi nauttia sekä itse tapahtumasta, että katsella elokuvia majoituspaikalla. Mikä tahansa mieleen onkin. 

Osallistuminen ja maksut

Tapahtuman verkkosivuston kautta pääset osallistumaan tapahtumaan, ja sieltä löydät aina päivitetyn hinnaston, ohjeet ja kaikki tapahtumaa koskevat lisätiedot. Tapahtuma on suosittu, joten majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin.