Top 10 elokuvat

Elokuvat, kukapa niistä ei tykkäisi. Elokuvia on ihan käsittämättömät määrät maailmassa ja genrejäkin hyvin paljon. Itsehän kuulun vakaasti kauhuleffojen ja toiminnan kuluttajiin. Mutta myönnettäköön, että suosikkeja löytyy myös muista genreistä paljon.

Ihan ylivoimaisesti lempileffa taitaa tosiaan olla Dawn of the Dead Romerolta. Kuolleiden aamunkoitossa on vain sitä jotain. Aivan mahtava elokuva, jonka jaksaa katsoa uudelleen ja uudelleen. Tosin niin kaikki nuo omat suosikit oikeastaan ovat.

 

Suosikki nro. 1. Dawn of the Dead, Romero

Tämä on se ehdoton suosikki, Dawn of The Dead. Romeron ja Snyderin versioita ei voi edes verrata keskenään. Molemmat ovat ihan mahtavia, mutta vaikka Snyderin version pitäisi olla uusinta versio, niin kovinkaan paljoa yhteistä ei kyllä leffoilla ollut. Tilanne on hankala, sillä molemmat leffat olisivat ykkössijalla.

Kuitenkin jos elokuvia katsoo kokonaisuutena, niin kyllä Romeron versio on klassikko. Romeron Dawn of the Dead sai ensi-iltansa jo vuonna 1978. Kulttimaineeseen noussut elokuva, jonka on sanottu olevan Romeron paras tuotos. Dawn of the Dead on jatko-osa Night of the Living Dead elokuvalle vuodelta 1968. Dawn of the Dead on saanut myös jatko-osan Day of the Dead 1985.

Mistä siis Romeron Dawn of the Dead kertoo?  Kuten Romerolle oli tyypillistä, niin elokuva ottaa kantaa yhteiskunnan erilaisiin ongelmiin, esimerkiksi tieteen ja uskonnon ristiriitoihin, ihmisten kykenemättömyyteen selviytyä kriisitilanteista yhteistyöllä sekä materialismi.

Kyseessä on siis zombie elokuva, jossa ihmiset ovat häviämässä taistelun zombeja varten. Pääosassa ovat kolme miestä sekä yksi nainen, jotka pakenevat helikopterilla ja päätyvät majoittumaan ostoskeskukseen.

Elokuva on sellainen, että se on mukava katsoa esimerkiksi osana trilogiaa tai sitten ihan omana itsenään. Ei tyypillinen kauhuelokuva tänä päivänä, mutta aikansa helmi.

Suosikki nro. 2. Dawn of the Dead, Snyder

 

 

 

Snyderin version Dawn of The Deadistä pitäisi olla uusintaversio Romeron elokuvasta, mutta paljoakaan yhteistä näillä kahdella ei ole. Kuitenkin itsenäisenä elokuvana Snyderin dawn  of the Dead on erittäin hyvä.

Elokuvassa joukko ihmisiä pakenee zombeja ostoskeskukseen. Ostoskeskuksessa on niin vartijoita kuin monia selviytyjiä sekä koira. Läheisessä asekaupassa on myös selviytyjä, joka kommunikoi ostoskeskuksen selviytyjien kanssa.

Kaiken kaikkiaan suhteellisen nykyaikainen versio zombi elokuvista, vaikka Snyderinkin Dawn of thge Dead on tehty jo 2004 vuonna. Katsomisen arvoinen ja todennäköisesti useammalle mieluisampi kuin Romeron Dawn of the Dead.

Suosikki nro. 3. Zombieland

 

 

 

Zombieland oli pakko laittaa listan kärkeen, sillä zombileffoja on ihan käsittämättömät määrät, mutta Zombieland on niitä harvoja suhteellisen realistisia zombileffoja.

Zombieland on niin huumoria, toimintaa kuin kauhuakin. Zombit ovat vallanneet maailman ja erinäiset ihmiset ovat onnistuneet selviytymään erilaisin keinoin. Toisin kuin monissa muissa zombielokuvissa niin Zombielandissa käytetään aseina kaikenlaista kättäpidempää eikä tarjolla ole suuria määriä aseita kaikille.

Zombieland onkin hauska, jännittävä sekä hyvin mukaansa tempaava leffa, jossa on niin ihmissuhteita kuin kauhuakin.

Suosikki nro. 4. Se eli It

 

 

 

Stephen Kingin saman nimiseen romaaniin perustuva elokuva, jossa Pennywise-klovni vaanii lapsia. Koko tarina alkaa vuodesta 1988 kun Georgie niminen lapsi katoaa yrittäessään saada paperista venettään takaisin. Aikaa kuluu ja lapsia alkaa katoilemaan, myös muita outoja asioita alkaa tapahtumaan.

Elokuva on erittäin hyvin tehty ja pitää jännityksessä mukavasti. Lähes yhtä hyvä kuin kirja versio elokuvasta. Elokuvassa kyllä huomaa Stephen Kingin tavan pitää kauhua yllä.

Suosikki nro. 5. Harry Potterit

 

 

 

Harry Potterit ovat erittäin mahtavia leffoja, jotka moni on nähnyt. Ja vähintään yhtä moni on aikoinaan kirjat lukenut myöskin. Kaikki 8 Harry Potter elokuvaa ovat ihan yhtä hyviä. Tai seitsemän, en ole nyt varma, että miten ne lasketaan, kun viimeisin kirja, eli Kuolemanvarjelukset on jaettu kahtia elokuviin.

Joka tapauksessa elokuvat ovat aivan mahtavia, sillä ne seuraavat päähenkilöiden kasvamista 11 vuotiaista aikuisiksi. Tarina kokonaisuudessaan kehittyy läpi lukuvuosien eli kirjojen tai elokuvien. Harry Potter elokuvat ovat myös omalla tavallaan hyvin ajattomia, ja siksi niitä kyllä mieluusti katselee.

Suosikki nro. 6. Lord of the Rings

 

 

 

Taru Sormusten Herrasta trilogia. Mitä voin sanoa? Onhan taru Sormusten Herrasta varsinkin mun ikäpolvelleni hyvin oleellinen elokuva. Trilogian osat ovat nähneet lähes kaikki, niitä käytiin katsomassa leffateatterissa välillä useampaankin kertaan. 

Frodon ja Sormuksen matka Konnusta Mordoriin ja takaisin. Käytännössä Taru Sormusten Herrasta on tarina vallasta, ystävyydestä, uskollisuudesta ja rakkaudesta. Elokuva on täynnä vaikeita hetkiä, ystävien kuolemaa sekä sankarillisia tilanteita. Upeat tehosteet ja paljon katsottavaa. Todella mukava katsoa uudestaan ja uudestaan.

Suosikki nro. 7. Die Hard

 

 

 

Klassikko. Aivan mahtava jouluelokuva, jolla on ikää jo yli 30 vuotta. Elokuva ajoittuu jouluaattoon ja sen pääosassa on Bruce Willis. Elokuva on varmasti monen tietämä, sillä se oli aikansa suosituimpia toimintaelokuvia.

Käytännössä juoni menee niin, että saksalaiset terroristit hyökkäävätr Nakatomi -yhtymän pilvenpiirtäjään ja vaativayt 640 miljoonan arvopapereita. John McClanen täytyy yksin koittaa pelastaa vaimonsa sekä muut panttivangit.

Erittäin hyvä elokuva katsoa, jos mielessä on toimintaelokuvat ja vanhemmat elokuvat eivät ole pahitteeksi.

Suosikki nro. 8. Paranormal Activity

 

 

 

Paranormal Activity on kanssa erittäin hyvä elokuva. Menee enemmän sille kauhu puolelle eikä oikein toimintaan, mutta oikein hyvä elokuva. Paranormal Activity on hyvin toteutettu elokuva, jossa seurataan pariskunnan yritystä selvittää, että mikä talossa kummittelee.

Ihan oikeasti hyvä kauhuleffa, jonka kohdalla ei ole ihme, että sillä on oikeasti pelottavan elokuvan maine.

Suosikki nro. 9. Annabelle

 

 

 

Annabel on vuodelta 2014, eli ei sekään mitenkään järin uusi elokuva ole. Kauhuelokuva siis myöskin. Kaiken kaikkiaan tarina kertoo siis nukesta, jonka nimi on Annabelle. Annabelle on kirottu nukke, jonka läsnä ollessa tapahtuu pahoja asioita.

Kaiken kaikkiaan Annabelle on hyvä elokuva, jonka voi katsoa uusiksikin. Kauhuleffana hyvin tyypillinen kuitenkin eikä erityisen poikkeuksellinen. Mutta omaan makuun oli miellyttävä ja jäi myös mieleen.

Suosikki nro. 10. Titanic

 

 

 

Titanic, elokuva jo vuodelta 1997. Klassikko, joka vei aikanaan ison osan oskareista ja oli aikansa mahtavimmilla erikoistehosteilla. Pakko myöntää, että itse tykkäsin elokuvasta ja se on niitä elokuvia, mitä oikeasti on mukava katsoa jälkikäteen.

Titanic elokuvan tapahtumat siis sijoittuvat 1912 uponneelle Titanicille. Elokuva on samalla suuri rakkaustarina kahden täysin erilaisen ihmisen välillä, että myös tragedia, johtuen laivan uppoamisesta.

Elokuva on tehty erittäin hyvin ja onnistuneesti. Elokuva vetää mukaansa ja aiheuttaa kaikenlaisia tuntemuksia, vaikka sen olisi katsonut usein. Titanic onkin hyvä leffa katsoa, sillä se tempaisee mukaansa niin hyvässä kuin pahassakin.