Mr. & Mrs. Smith elokuva vuodelta 2005

Mr. & Mrs. Smith sai ensi- illan vuonna 2005 joka on komediallinen toimintaelokuva. Elokuvan on ohjannut Doug Liman ja pääosia näyttelevät Angelina Jolie sekä Brad Pitt. Elokuva kertoo Janesta ja Johnista, jotka ovat olleet naimisissa 5–6 vuotta, eikä suhde nykyisin enää tunnu hyvältä. Kumpainenkin omilla tahoillaan on valehdellut ammatin ja sen tuomat ongelmat. Todellisuudessa Jane ja John ovat molemmat palkkamurhaajia, mutta kumpikaan ei  tiedä, että he omaavat saman ammatin. Molemmilla on tietenkin eri työnantaja ja kyseiset työnantajat ovat kilpailijoita keskenään. Asia alkaa tietenkin pikkuhiljaa paljastua, kun heidät palkataan tappamaan toisensa.

Elokuvan Mr & Mrs. Smith  ensimmäinen kohtaus tapahtuu parisuhdeterapian vastaanotolla, ja molemmat ovat kylmän oloisia, ja ehkä hieman vaivautuneita. Huumori tulee tässä jo esille, kun kysytään yhdessäolo vuosia tai viikottaisten seksikertojen määrää. Onkin selvää, että elokuva ei ainakaan täysin vakava ole vaan sisältää myös huumoria jonkin verran. Toisin kuin erilaisten sijoitusten tekeminen, jossa pitää huomioida monia asioita (kuten Bitcoin kurssi), niin tämä elokuva ei ole täysin vakavilla mielin tehty vaikka toiminta on kyseessä. Elokuva on toimiva yhdistelmä erilaisia tilanteita ja tunteita.

Elokuvan juoni on viihdyttävä

John ja Jane kumpikin tahollaan saavat omalta työnantajalta työn annon, jossa määrätään itsenäisesti tappamaan Benjamin ”The Tank” vankikuljetuksen aikana. Pariskunta ei tietenkään tiedä, että heillä on sama tavoite ja kohde. Danzin murha epäonnistuu, koska John ja Jane ovat niin sanotusti toistensa ”tiellä” ja hieman erilaisella ajatuksella toteuttaa työ. He eivät tietenkään tunnista toisiaan heti, mutta pikkuhiljaa asia alkaa selvitä, samanaikaisesti kummallekin. 

Koska tehtävän anto meni pieleen, molemmille annetaan tehtäväksi tappaa tehtävän sabotoinut tekijä. Tässä kohtaa kummallekin siis valkenee oman puolisonsa todellinen ammatti. Tämä aloittaa toiminnan täyteisen ja hauskoilla juonilla olevan tapahtumasarjan, jossa huumori on hienolla tavalla otettu mukaan. Muutamien yritysten jälkeen molemmat kuitenkin huomaavat, ettei kumpikaan pysty tappamaan toista. Samalla huomaavat rakkauden toisiaan kohtaan olevan todellista, vaikka muuta työpiirisissä ovatkin uskotelleet. Näin ollen kumpikin menettää  annetun tehtävän ja he tajuavat itse olevansa omien järjestöjensä kohteina. 

Näin ollen Jane ja John päätyvät lähtemään pakomatkalle räjäyttäen talonsa. John ja Jane sieppaavat Benjamin Danzin, ja saavat kuulla tältä, että hän oli alusta alkaen vain houkuttimena. Pariskunnan työnantajat olivat siis saaneet tietää heidän yhteiselostaan, ja yhteiselo ei sopinut heille, joten yhdessä olivat päättäneet, että molempien tulisi kuolla.

Elokuvassa on niin toimintaa kuin huumoria

Alusta loppuun Mr. & Mrs, Smith tarjoaa katsojille riittävästi sekä toimintaa, että myös huumorilla höystettyjä tapahtumia. Elokuva tempaa mukaansa juuri siksi, että  se tarjoaa monenlaisia hetkiä katsojilleen. Niin rakkautta, vihaa, huumoria kuin jännitystä ja toimintaa. Elokuva on hyvin viihdyttävä ja hyvin tehty. Kaiken lisäksi sitä tähdittävät kaksi aikansa suosituinta näyttelijää. 

Elokuvan loppu on tietenkin taistelua, joka käydään supermarketissa keskellä yötä. Hieman humoristista on, että pariskunta taistelee useita kymmeniä muita tappajia vastaan, mutta tietenkin selviävät tilanteesta voittajina, hieman todellisuutta tuodakseen onneksi ei aivan naarmuitta kuitenkaan. Elokuvan loppukohtauksessa ollaan taas parisuhdeterapeutin luona, mutta nyt onnellisena ja rehellisenä toisilleen.

Elokuvan toiminnallinen puoli koostuu pitkälti tappeluista, mutta huumori on niin sanottua mustaa parisuhde huumoria, joka kyllä saa nauramaan ja ajoin jopa miettimään, miksei itse omaa samanlaista tilannetajua ja ajatusmaailmaa. Toisaalta, elokuvat ovat aina elokuvia. Elämään ja elokuviin kuuluvat erilaiset tilanteet.